Lifestyle & Food

Sinds ik met de Yoga opleiding ben begonnen, 9 jaar geleden, begon mijn hele kijk op voeding te veranderen. Yoga begint met de reis naar binnen en ineens werd ik mij bewust van wat ik in mijn lijf stopte. Ik was al een tijd gestopt met roken en ik dronk ook geen alcohol meer maar ‘je bent wat je eet’ werd mij wel ineens heel helder. Hoe meer bewust hoe meer ik ook voelde wat voeding met mij deed.

In de afgelopen jaren heb ik ook twee kindjes gekregen wat met de nodige vermoeidheid samen gaat en ook hierdoor werd ik ‘gedwongen’ beter naar mijn eetpatroon te kijken. “Hoe kon ik in deze fase toch zoveel mogelijk energie overhouden voor het dagelijkse leven? “. Yoga deed ik al, ik werk vanuit huis voor mezelf, heb van mijn passie mijn werk gemaakt en ik heb gezonde (wel slapeloze) kinderen. Mèt partner die meedraait… Voeding was het antwoord.

Ik was sinds een jaar ook vegetariër en ik had ‘gravings’. Ik ben naar Your Heath Coach, Tessa van der Steen gegaan voor voedingsadvies. ‘Wat kom ik tekort en wat moet ik doen om te zorgen dat ik binnenkrijg wat ik nodig heb zodat ik geen trek heb de hele tijd’ was mijn vraag. Daarbij had ik altijd na het eten een opgeblazen gevoel en ging mijn energielevel de hele dag ‘op-en-neer’, en mijn emoties dus ook. Oh ja, en de laatste zwangerschapskilo’s bleven plakken.

Ze heeft me toen geadviseerd om een maand lang geen gluten (voor mijn onrustige darmen, en huid) te gebruiken. Te stoppen met alles wat mijn cortisol gehalte helpt hoog te houden (bv. suiker, koffie en zoete producten die snel in je bloed opgenomen worden) en koezuivel. Daarbij kreeg ik advies over vitamines, mineralen en superfoods die ik het beste kon gaan gebruiken. Dit alles met een goed begeleidingsplan, recepten, boodschappenlijst en advies. Ik werd ‘doorgemeten’ en gewogen en ik ben begonnen.

Na een maand mocht ik weer langzaam gluten etc gaan eten maar ik ben nooit meer begonnen, wat een verandering! Ik heb meer energie dan ik me ooit kan herinneren, ben op perfect gewicht, zonder moeite en ik eet zo lekker en de hele dag!

Ik had vroeger een hekel aan koken en nu kook ik de hele dag, heerlijk! Sindsdien vragen ook steeds meer vrienden en bekenden naar de recepten die ik telkens overal vandaan haal en om tips. Ik heb daarom is deze pagina opgezet. Ik heb bij ieder recept de bron vermeld. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben van deze gerechten en informatie als ik en mijn gezin heb.

Veel kookplezier!

Cindy