Spelteierkoeken met kokosbloesemsuiker

by • 13/09/2013 • LifestyleComments (0)5960

Ik ben zelf erg met mijn voeding bezig en heb al bijna een half jaar suiker en gluten uit mijn voeding geschrapt, maar hoe doe je dat dan met kinderen? Ik laat mijn kinderen zoveel mogelijk proeven van mijn baksels maar ik onthou ze vooralsnog niets. Wel probeer ik suiker te beperken en zoveel mogelijk ‘tussendoortjes’ zelf te maken. Zoals deze eierkoeken. Spelt heeft anders soort gluten dan tarwe en is iets minder belastend.

Kokospalm suiker wordt gemaakt van de nectar van de bloemen van de kokospalm. Er zitten veel mineralen in en deze natuurlijke suiker wordt heel langzaam in het bloed opgenomen waardoor je geen ‘stuiterende’ kinderen krijgt. Het is dus de beste zoetstof ter wereld!

Als je meer over deze suiker wilt weten kan je dit nalezen op de volgende link: http://gogreenstore.nl/cooking/196-kokos-palm-suiker-250-g.html, je kan het hier ook kopen.

De meeste ‘tussendoortjes’ voor de kinderen, haal ik van de website van ‘Gezond leven van Jacoline’, daar heb ik ook dit recept vandaan gehaald..

IMG_3156

 

SPELT EIERKOEKEN

In de afgelopen maanden heb ik veel verzoeken gekregen om een recept voor spelt eierkoeken. Ik ben niet zo dol op de eierkoeken, ik vind het suiker bommen!
Maar ja,… ik kon er niet onder uit. Ik heb ze verschillende keren gemaakt en altijd met kokosbloemsuiker. Daar krijgen ze ook een mooie bruine kleur van en dat niet alleen, kokosbloemsuiker vind ik een goed alternatief voor gewone suiker. Maar mijn voorkeur gaat uit naar minder zoet. Zelf eet ik eigenlijk nooit meer suikers dan de natuurlijke suikers uit honing en een stukje chocola, maar dan wel 85% cacao.
Deze koeken zijn lekker, bros, knapperig en luchtig. En vinden gretig aftrek, zelfs belegd met wat honing of jam of pindakaas!

Ingrediënten (8 stuks)
Recept printen

 • 2 eieren (gesplitst)
 • 75 gram kokosbloemsuiker (palmsuiker kan ook maar geeft een iets andere smaak)
 • 100 gram speltbloem (wel even zeven in een zeef)
 • theelepel honing
 • 2 theelepels baking soda
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
 3. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de suiker aan het eiwit toe, blijf steeds kloppen.
 4. Schep dan heel rustig het eigeel en de honing doorheen.
 5. Voeg de baking soda toe aan de speltbloem en meng het goed door elkaar.
 6. Schep de bloem heel voorzichtig door het stijve eiwit. Doe dit zeker in 3 delen, zo blijft het beslag luchtig.
 7. Laat het geheel een paar minuten staan.
 8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 9. Schep een flinke eetlepel op de bakplaat van het mengsel. Houd er rekening mee dat ze nog een klein beetje uitlopen.
 10. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar.
 11. Laat ze afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Pin It